ceai de anghinare
fot.pixabay.com

Anghinarea este o legumă pe care o folosim tot mai des în bucătărie. Ca și legumă cu conținut scăzut de calorii, este cunoscută în primul rând pentru proprietățile ei de slăbire, dar acestea nu sunt singurele avantaje. Anghinarea conține, de asemenea, alți compuși care sunt importanți pentru organism, inclusiv îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv sau stimulează procesul de metabolism. Această legumă neobișnuită din regiunea mediteraneană ajută, de asemenea, la alte afecțiuni și boli și are un gust minunat. Descoperă proprietățile anghinării și vezi cum poate fi folosită în bucătărie.

 

anghinare in meniu
fot.pixabay.com

Ce este anghinarea?

Anghinarea este o plantă din familia Asteraceae. Leguma este cunoscută de secole și a fost folosită, printre altele în Egiptul antic, Grecia sau Roma. Crește în jurul Mediteranei. Anghinarea, care pot fi cumpărată în magazinele poloneze, vine în principal din Spania, Franța sau Italia, dar putem găsi și această legumă în Germania, Elveția sau Statele Unite. Anghinarea arată ca un ciulin, iar mugurele de flori ale plantei este folosit pentru mâncare. Pentru a-l pregăti pentru consum, este necesar să îndepărtați solzii întăriți și să ajungeți la un mugure suculent de flori. Aceasta se numește, inima anghinării. Aroma de anghinare seamănă cu sparanghelul.

Anghinarea este o legumă care este folosită atât în bucătărie, cât și în produse cosmetice.

 

Date nutriționale ale anghinării

Una dintre cele mai cunoscute proprietăți nutritive ale anghinării este conținutul redus de calorii. Se precizează că există doar 47 de calorii în 100 g de legume. Această legumă are, de asemenea, foarte puține grăsimi, având în același timp un conținut ridicat de fibre. Prin urmare, anghinarea este un ingredient obișnuit în dietele de slăbire. Valorile nutritive enumerate mai sus nu sunt singurele pe care le deține leguma decorativă. În plus, este o sursă valoroasă de minerale precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu. De asemenea, asigură beta-carotenul cu vitaminele A, C, E, PP, K, B3 și vitaminele B. Valorile nutriționale ale anghinării includ, de asemenea, flavonoide, adică antioxidanți. Sarcina lor este de a proteja celulele împotriva radicalilor liberi și de a preveni infecțiile și bolile.

 

Anghinare pentru slăbit

Anghinarea este cunoscută în principal ca legumă de slăbit. Acest lucru se datorează conținutului redus de calorii și grăsimi, împreună cu o cantitate mare de fibre dietetice. Anghinarea conține, de asemenea, 4 substanțe de slăbire, care includ:

  • Cinaina – îmbunătățește procesul de durată și, de asemenea, controlează activitatea hormonilor responsabili de reglarea nivelului de zahăr din sânge; cinina accelerează metabolismul lipidelor din organism, ceea ce face mai ușoară pierderea kilogramelor inutile; în plus, cinina este un remediu excelent pentru afecțiunile gastro-intestinale, constipația frecventă sau metabolismul lent;
  • Inulina – această substanță se umflă în stomac sub influența apei, datorită căreia oferă o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp și previne gustările; inulina este, de asemenea, un prebiotic, care este un teren de reproducere pentru bacteriile intestinale benefice; acțiunea sa are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar al intestinului;
  • Acid clorogenic – acesta este un antioxidant care apare numai în țesuturile plantelor; reduce absorbția zaharurilor și astfel forțează organismul să folosească carbohidrați și grăsimile acumulate anterior;
  • Niacina – aceasta este vitamina B3 și PP, care este implicată în digestia carbohidraților și acizilor grași; una dintre sarcinile sale este de a inhiba descompunerea grăsimilor în țesutul adipos și de a accelera metabolismul.

 

Anghinare pentru sănătate – proprietățile sănătoase ale anghinării

Anghinarea nu numai că sprijină pierderea în greutate, dar ajută și la alte afecțiuni. Este considerată un medicament natural hipoglicemic, adică unul care reduce lipidele serice. De asemenea, ajută la menținerea nivelului corespunzător de colesterol, motiv pentru care este indicată în dietele persoanelor cu ateroscleroză. O altă proprietate care promovează proprietățile sănătoase ale anghinării este scăderea colesterolului, regenerarea ficatului, îmbunătățirea aportului de sânge și contribuirea la eliminarea toxinelor din acesta. Anghinarea, mai precis, cenarina conținută în ea, ajută, de asemenea, la tratarea bolilor gastro-intestinale, cum ar fi sindromul de colon iritabil.

Anghinarea este recomandată și diabeticilor. Inulina conținută în ea ajută la menținerea nivelului normal al glicemiei, iar acidul clorogenic crește toleranța la glucoză și reduce absorbția zaharurilor. În același timp, anghinarea are un indice glicemic foarte scăzut. Este de 18.

Anghinarea este indicată și ca o plantă care ajută la prevenirea cancerului. Acest lucru este posibil datorită faptului că conține mulți antioxidanți, care sunt o barieră naturală pentru dezvoltarea radicalilor liberi. De asemenea, înseamnă că anghinarea întârzie procesul de îmbătrânire.

anghinare in bucatarie
fot.pixabay.com

Anghinarea în bucătărie

Anghinarea poate fi gătită, prăjită, coaptă sau folosită crudă în salate. Potrivită pentru mâncare este, inima anghinării, care este ascunsă sub solzi împietriți. Anghinarea merge bine cu ierburi, lămâie, roșii, ouă și hamsii.

Persoanele care doresc să mănânce anghinare fiartă ar trebui să o fierbe aproximativ 40 de minute în apă sărată cu câteva picături de suc de lămâie. Anghinarea gata, ar trebui să fie moale. Cei cărora nu le place gustul de anghinare, pot profita de proprietățile sale de promovare a sănătății, prin luarea tabletelor pe bază de plante care conțin un extract din această legumă. Sunt disponibile în farmacii fără rețetă și sunt calificate ca suplimente alimentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here