cafeaua si slabirea
fot.pixabay.com

Nu numai ceea ce mâncăm, ci și ceea ce bem este important pentru o dietă de slăbire. Este absolut necesară eliminarea tuturor băuturilor dulci și carbogazoase și înlocuirea lor cu apă minerală și sucuri naturale proaspete. Cu toate acestea, merită menționat că acestea nu sunt singurele băuturi pe care le puteți bea, în timpul unei diete. Se spune tot mai des că cafeaua cu cereale este un ajutor în pierderea kilogramelor inutile. Componentele sale accelerează metabolismul și sprijină procesele digestive din organism. Vezi care sunt proprietățile de slăbire ale cafelei din cereale și dacă merită cu adevărat să le folosești.

 

Inka coffe
fot.pixabay.com

Ce este cafeaua din cereale?

Cafeaua din cereale este o băutură naturală care este făcută din semințe de cereale prăjite. Cele mai utilizate sunt semințele de secară și orz, uneori și grâu. În cafeaua din cereale, puteți găsi, de asemenea, aditivi  precum cicoare, sfeclă de zahăr sau condimente. Datorită faptului că cafeaua din cereale nu conține conservanți și culori artificiale, acestea sunt sănătoase pentru organism. În plus, unele dintre aceste cafele sunt îmbogățite cu vitamine și minerale. Cafeaua din cereale are de obicei forma de băutură instantă, adică solubilă. Gustul cafelei din cereale este similar cu infuziile obținute din boabele de cafea naturale. În ciuda gustului similar, cafeaua din cereale nu conține cofeină.

 

Proprietățile cafelei din cereale

Cafeaua din cereale a fost considerată de mult timp o băutură sănătoasă. Recent, însă, s-au spus multe despre proprietățile de slăbire ale cafelei din cereale. Nutriționiștii apreciază acest tip de cafea pentru că conțin multe ingrediente valoroase pentru organism. Cafeaua din cereale este o sursă valoroasă de proteine, fibre dietetice, magneziu, seleniu și vitamine din grupul B. În băutură găsim și polifenoli care au efecte antioxidante, care nu numai că cresc rezistența imună naturală, dar sunt folosiți și în prevenirea cancerului și a sistemului cardiovascular.

 

Cafeaua din cereale și slăbirea

Proprietățile de slăbire ale cafelei din cereale se datorează în principal fibrelor alimentare și proteinelor conținute în ea. Primul face ca consumul regulat de cafea din cereale să aibă un efect pozitiv asupra stomacului, reglează procesele digestive și accelerează metabolismul. Conținutul ridicat de fibre, mai presus de cel hidrosolubil, face ca cafeaua să se umfle în stomac și creează un fel de jeleu care te lasă să te simți plin de mult timp și te descurajează să ajungi la o gustare între mese. Proteina conținută în cafeaua din cereale ajută la pierderea câtorva kilograme în plus. Dieteticienii recomandă, de asemenea, cafeaua de cereale pentru pierderea în greutate, cu adăugarea de cicoare. Acest ingredient datorită gustului amar caracteristic se presupune că accelerează digestia și arderea grăsimilor din organism. Magneziul și vitamina B conținute în cafeaua din cereale ajută, de asemenea, la pierderea kilogramelor inutile – efectul lor este liniștitor și relaxant, ceea ce vă permite să ameliorați stresul asociat cu pierderea în greutate și eliminarea unor produse alimentare.

Cu toate acestea, trebuie amintit că cafeaua din cereale nu este un leac miraculos pentru combaterea obezității și a excesului de greutate. Chiar și băutul ei obișnuit nu vă va permite să pierdeți în greutate de la sine. Consumul acestei băuturi trebuie combinat cu o dietă și exerciții fizice echilibrate corespunzător. De remarcat, de asemenea, că proprietățile de slăbire ale cafelei din cereale depind de prepararea acesteia. În timpul luptei împotriva excesului de greutate, se recomandă prepararea infuziei numai cu apă, fără adăugarea de lapte sau zahăr. O astfel de cafea din cereale va oferi doar 30 de calorii, ceea ce nu este mult. Așadar, cafeaua din cereale pregătită fără niciun fel de adaos pentru o dietă de slăbire poate fi băută fără limite – va hidrata organismul fără a-i furniza o cantitate mare de calorii și va spori și mai mult senzația de sațietate. Un alt aspect important este faptul că majoritatea oamenilor pot beneficia de proprietățile de slăbire ale cafelei cu cereale. Spre deosebire de multe diete, cafeaua din cereale, pentru pierderea în greutate poate fi folosită de copii, femei care alăptează, adolescenți sau vârstnici.

 

Cafea din cereale – toată lumea o poate bea?

Deși cafeaua din cereale este considerată o băutură sănătoasă, din păcate nu este potrivită pentru toată lumea. Nutriționiștii  nu o recomandă diabeticilor, datorită indicelui glicemic ridicat. Băutul ei este, de asemenea, exclus pentru persoanele alergice la gluten. Produs din cereale, această băutură nu este un produs fără gluten.

 

Cum să prepari cafeaua din cereale?

Selecția de cafele din cereale din magazine este foarte mare. Puteți alege între cafea în formă granulară, solubilă, în pungi expres sau sub formă liberă. Indiferent de tipul de cafea din cereale pe care o alegeți, nu uitați că prepararea ei nu diferă de prepararea unei băuturi tradiționale de cafea. Cafeaua din cereale poate fi preparată simplu, cu lapte sau asezonată cu condimente, scorțișoară, cardamom sau ghimbir. De la cafea din cereale, puteți face, de asemenea, o bază de latte, mocha sau cappuccino, și o puteți servi la rece cu gheață și frișcă. Totuși, astfel de delicatese nu sunt recomandate persoanelor care doresc să folosească cafeaua din cereale ca produs care îi ajută să piardă kilogramele inutile.

cereale in cafea
fot.pixabay.com

Cafeaua din cereale în timpul unei diete de slăbire este o alternativă excelentă la cea tradițională. Nu numai că va elimina caloriile inutile, dar vă va ajuta și să pierdeți kilogramele suplimentare și să îmbunătățiți funcționarea generală a organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here