Ceaiul Pu-erh este una dintre speciile roșii. Este cunoscut de români de mult timp și se află pe mesele lor de ani buni. Moda pentru ceaiul roșu s-a întors recent și se datorează proprietăților de slăbire, care sunt atribuite acestei băuturi. Cu toate acestea, trebuie amintit că ceaiul pu-erh nu numai că ajută la pierderea kilogramelor în plus. Proprietățile ei de sănătate sunt foarte ridicate, așa că merită să le atingem, chiar dacă cifra noastră nu poate fi de vină. Verifică proprietățile ceaiului de Pu-erh și cum să-l prepari corect.
Ceaiul roșu se mai numește și ceai de dragon sau pu-erh. Aceste nume provin din vremurile comuniste, când ceaiul roșu era foarte des pe mese. La vremea respectivă, aceasta se datora prețului și disponibilității reduse. Astăzi, ajungem la un ceai roșu din motive complet diferite. Este considerată o băutură, care poate face foarte mult bine sănătății și figurii noastre.
Ce este ceaiul pu-erh?
Ceaiul pu-erh este un ceai, care trece printr-un proces de fermentare ușoară. Acest proces este întrerupt, atunci când vulpile de la capete iau o culoare ușor roșie. Acest tip de ceai este extrem de popular în China. Chinezilor le place pentru gustul picant, ușor pământesc și culoarea maro. Ceaiul roșu este considerat cel mai aromat. Adesea este baza pentru producerea de ceaiuri de iasomie. Ceaiul roșu vine în mai multe soiuri. Cele mai bune și mai scumpe ceaiuri pu-erh se maturizează până la 50 de ani.
Ceai roșu pentru slăbire
Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale ceaiului roșu sunt cele de slăbire. Multe personae, care doresc să scape de kilogramele inutile ajung la această băutură. Proprietățile de slăbire ale ceaiului roșu rezultă din enzimele și polifenolii, pe care îi conține. Există mai multe îm ele decât în alte tipuri de ceai, iar acest lucru se datorează procesului de fermentare scurtă. Aceste substanțe reglează secreția biliară și facilitează digestia, precum și accelerează transformarea grăsimii în energie. Ca factori, care cresc efectul de slăbire al ceaiului roșu, se mai spune că enzimele și polifenolii ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, oferind în același timp mulți nutrienți importanți. În timp ce bem ceai de dragon, furnizăm corpul cu mangan, calciu, fluor, uleiuri esențiale și proteine. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că, deși ceaiul roșu funcționează bine la digestie și arderea grăsimilor, cosnumul ei nu scade din greutate. Efectele sunt vizibile numai atunci când se combină ceaiul roșu cu dieta și exercițiile fizice. De asemenea, este important să bei în mod regulat ceai de dragon. La o dietă de slăbire, trebuie să bei 5-6 cani de infuzie zilnic, de preferință la o jumătate de oră după fiecare masă.
Proprietățile ceaiului roșu
Ceaiul roșu nu numai că slăbește. Infuziile pot fi băute, chiar dacă nu avem nimic de obiectat cu privire la greutatea și cifra noastră. Ceai Pu-erh:
- influențează pozitiv dinții, care protejează împotriva cariilor;
- îmbunătățește memoria;
- normalizează presiunea;
- reduce riscul de cancer;
- elimină afecțiunile gastro-intestinale, promovează o digestie mai bună și minimizează senzația de stomac supraîncărcat;
- stimulează acțiunea, care rezultă din cofeina conținută în ea; aceasta, însă, nu este absorbită în stomac și este absorbită numai în intestine, ceea ce face ca acesta să intre în fluxul sanguin mult mai lent;
- sprijină lupta împotriva infecțiilor; poliolii conținuți în ceaiul roșu sunt eficienți împotriva bacteriilor și virusurilor; consumul de ceai roșu este recomandat pentru răceli, gripă, diaree, inflamații ale gurii și gingii.
Ceaiul pu-erh – efecte adverse
Ceaiul Pu-erh, deși văzut ca sănătos, are și efecte secundare. Apar dacă bei prea mult. Efectele secundare ale pu-erh se datorează, în primul rând, cafeinei pe care o conține. Prea mult ceai poate duce la adormire, mânie și iritare. Observând astfel de simptome acasă, ar trebui să întrerupi consumul de ceai roșu și să optezi la ceaiul verde. Alte efecte secundare ale ceaiului roșu includ slăbirea oaselor (datorită scurgerii calciului din organism de către cofeină), creșterea poftelor de zahăr și creșterea presiunii. Consumul de cantități mari de ceai roșu poate provoca vărsături, diaree, dureri de cap și amețeli. Această băutură nu este recomandată femeilor însărcinate și în timpul menstruației și mamelor care alăptează, precum și persoanelor, care suferă de anemie. Rezultă că ceaiul roșu provoacă așa-numitul efectul diuretic, adică curăță compuși minerali din organism.
Cum se prepară ceaiul roșu?
Ceaiul Pu-erh poate fi cumpărat în frunze sau pungi expres. O lingură se usucă / o pungă se prepară cu 100 ml apă clocotită. Infuzia trebuie lăsată acoperită timp de aproximativ 8 minute.
În principiu, ceaiul roșu este o băutură sănătoasă și recomandată. Persoanele obeze și supraponderale ar trebui să o aleagă ca ajutor în pierderea în greutate. Combinată cu dieta și activitatea fizică va ajuta la accelerarea arderii grăsimilor. De asemenea, merită să ne amintim despre alte proprietăți, care promovează sănătatea ceaiului pu-erh. Și deși sunt mari, băutura de dragon trebuie să fie consumată cu atenție și cu cap, amintind de efectele secundare ale supradozajului său.