naut la conserva
fot.pixabay.com

Moda pentru alimentația sănătoasă devine din ce în ce mai largă. Odată cu ea în top se află și renunțarea la carne în schimbul altor produse sănătoase. Din ele se fac diverse feluri de mâncare, care nu sunt doar un plus la mese normale, ci creează mesele complet. Există o mulțime de idei pentru prânz folosind cereale. Una dintre ele sunt cotletele sănătoase din năut și mei. Vezi cum să le prepari!

 

cotlete de dieta
fot.pixabay.com

Cotlete din năut și mei

Te-ai săturat să mănânci constant carne pentru prânz sau cină? O alternativă excelentă pentru carne sunt cotletele sănătoase din năut și mei. Acest prânz fără carne va mulțumi nu numai vegetarienii, ci si persoanele care caută puțină varietate în meniul zilnic. Pot fi făcute foarte simplu. Cotletele pot fi servite calde cu salată și cartofii preferați sau mâncați la rece, de exemplu, într-un sandwich. Cotletele mici vor fi, de asemenea, o gustare excelentă și hrănitoare.

 

 

Cotlete din năut și mei – ingrediente

Pentru a prepara cotlete din năut și mei, veți avea nevoie de:

  • 250 g mei gătit rigid – această cantitate veți obține din aproximativ 1/3 cană de cereale;
  • 250 g de năut fiert – îl puteți folosi și pe cel din conservă;
  • 1 ceapă întreagă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 ou,
  • 3 linguri pesmet;
  • 2 lingurițe de pastă tahini – dacă o aveți, aceasta nu este un ingredient obligatoriu;
  • Ulei de nucă de cocos sau unt clarificat.

Pentru gust, pregătiți-vă condimentele preferate. Recomandările noastre sunt piperul sărat, chimen, turmeric, oregano uscat, praf de ardei iute și dulce.

 

Cotlete din năut și mei – cum să le prepari?

În prima etapă, gătiți meiul, dar înainte de asta clătiți-l de mai multe ori într-o strecurătoare cu apă caldă. Meiul, pentru cotletele din năut se fierb până se fac moi, până când absorb tot lichidul. Când ajunge să fie moale, scoateți capacul, evaporați și răciți.

În același timp, strecurați și treceți prin tocător năutul fiert. Nu trebuie să aibă o consistență perfect netedă, pot rămâne în ea, mici bulgărași. Procedați la fel cu meiul gătit și răcit. Dacă nu aveți un tocător, puteți utiliza presa.

Ceapa se toacă și se prăjește în ulei de măsline sau ulei normal, adăugându-i apoi usturoi pisat. Condimentați legumele cu restul condimentelor, prăjiți-le aproximativ un minut și amestecați constant.

Într-un vas, combinați năutul, meiul și ceapa vitrificată cu usturoiul și condimentele. Puteți asezona toată compoziția după gustul dvs., apoi adăugați oul, pesmetul și pasta tahini. Se amestecă toate ingredientele astfel încât să formeze o masă omogenă.

Formați mici cotlete din masa rezultată și înveliți-le în pesmet. Coaceți pe uleiul fierbinte până când apare o culoare aurie pe ambele părți.

 

meniu dietetic
fot.pixabay.com

Cotletele din mei și năut – cum se servesc?

Puteți servi cotletele din năut cu salată de castraveți și avocado, cartofi dulci coapți, legume sau sfeclă prăjită. Se potrivesc și cu cartofii prăjiți. Cotletele fără carne vor fi o alternativă interesantă la preparatele tradiționale din carne și vor diversifica meniul zilnic de prânz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here