Căutând o cale rapidă pentru cină, ajungem deseori la mâncare congelată. Sunt convenabile, rapide, ieftine și ușor de preparat. Alimentele congelate populare includ degețelele de pește. Le puteți cumpăra în orice supermarket și chiar într-un magazin local. Mulți oameni cred că degețelele de pește sunt soluția perfectă pentru cină. Gustoase și cu conținut de pește, acestea oferă organismului nutrienți și minerale necesare. Cu toate acestea, după cum se dovedește, degețelele, cu peștele sănătos nu au prea multe în comun. Vezi ce se ascunde cu adevărat în ele.

Este foarte cunoscut faptul că peștele este o sursă de vitamine și minerale valoroase pentru organism. Acestea conțin, printre altele acizi omega foarte importanți care au un efect pozitiv asupra întregului organism. Totuși, nu știm întotdeauna să preparăm peștele proaspăt sau prețul ridicat ne sperie și descurajează din a a-l cumpăra. Părinții copiilor mici se plâng și de faptul că celor mici nu le place peștele. De accea, încercăm să înlocuim peștele proaspăt și sănătos din dietă cu alte produse care credem că sunt la fel de hrănitoare. Adesea alegem degețele de pește în loc de pește. Prajite, acoperite într-o folie de aluminiu, au un gust la fel de bun precum și felul în care arată. Atât copiii, cât și părinții le plac. Cu toate acestea, după cum se dovedește, compoziția lor nu este sănătoasă pentru corpul uman.
Compoziția bastoanelor de pește
În magazine există două tipuri de degețele de pește. Primele sunt cele din bucăți de pește tăiate și date prin pesmet, celelalte sunt cele care conțin pește măcinat cu aditivi. Primele sunt mai sănătoase. Ambalajul produsului informează despre peștele din care au fost făcute degetele. Dacă nu este menționat că degețelele au fost făcute din pește alb, atunci acestea conțin probabil unul măcinat, în care, în afară de pește, există și oase, piele, firimituri de pâine și alți potențiatori de aromă.
În degețelele de pește de bună calitate, peștele ar trebui să constituie până la 60% din compoziție. Din păcate, astfel de produse sunt băgate rar în coș. Cel mai adesea ajungem la degețele de pește, în care conținutul de pește este de aproximativ 30-36%, restul sunt ingrediente dăunătoare. Printre acestea puteți găsi zahăr, agenți de creștere, arome, stabilizatori de aciditate, regulatori, etc. Toate aceste produse sunt incluse în compozițieși cresc greutatea produsului achiziționat. Analizând compoziția degețelelor de pește, nu se poate spune că sunt sănătoase pentru cineva. Nu uitați că o acumulare mare de ingrediente artificiale înseamnă că organismul nu numai că va reacționa prost la ele, dar va avea probleme cu absorbția fierului, magneziului sau a calciului.
Degețelele de pește și vitaminele
Un alt mit despre degețelele de pește este că acestea conțin aceleași vitamine și nutrienți ca peștele proaspăt. Din păcate, nu este cazul. Cantitatea de vitamina D găsită în degețele de pește este mică, la fel ca acizii grași omega 3. În plus, carnea măcinată și tratată termic pierde mult din valoare și câștigă calorii inutile.
Degețele de pește – valoare calorică
Oamenii care urmează o dietă de slăbire trebuie să fie atenți și la degețele de pește. Contrar aparențelor, acestea sunt produse extrem de calorice. Există aproximativ 200 de calorii în 100 de grame de degețele, majoritatea fiind prăjite. Aditivi în care se prăjesc degețelele de pește cresc conținutul lor caloric. Prin urmare, atunci când doriți să scăpați de kilograme inutile, ar trebui să evitați aceste tipuri de produce și să le excludeți din meniul dvs. zilnic.
Ce în loc de degețele de pește?
Mult mai bine, în loc de a consuma degețele de pește este de a mânca pește tradițional. Păstrăvul, peștele, somonul sau heringul sunt alegerea perfectă pentru copii și adulți. Acestea oferă organismului atât vitamina D, cât și acizii omega 3.
Oamenii care, însă, nu vor să renunțe la degețele de pește, ar trebui să caute o calitate bună a acestora în magazine. Creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor și concurența ridicată au făcut ca producătorii de alimente congelate să se concentreze tot mai mult pe produse de bună calitate. În magazine puteți găsi cu ușurință degețele de pește, a căror compoziție conține peste 60% pește. Desigur, sunt mai scumpe decât cele cu pește măcinat, dar, mai sănătoase. Prepararea degețelelor de pește de casă este, de asemenea, o soluție. În acest fel, peștele sănătos poate fi contrabandat în meniul mâncătorilor mici.
Rețetă pentru degețele de pește de casă
Ca să fi siguri că degețelele de pește sunt sănătoase și hrănitoare, cel mai bine este să le faci singur. Rețeta este foarte simpla si oricine o poate face. Pentru a face degețele de pește acasă, trebuie doar să tăiați fileul de pește în fâșii, să puneți sare pe el și să-l condimentați cu piper. Apoi, degețelele înveliți-le în făină, ou, chifle și prăjiți-le în ulei. Degețelele de pește de casă, cel mai bine este să le faceți din peștele cod sau merluciu. Rețeta poate fi modificată, de exemplu, înlocuind chifla cu fulgi de porumb.
Credința că degețelele de pește congelate și gata pregătite vor înlocui peștele este greșită. Dacă aceste tipuri de produse apar adesea în meniul dvs. și le oferiți copiilor, verificați mai repede compoziția acestora. S-ar putea dovedi că te bucuri în zadar de o alimentație sănătoasă. Cel mai bine, renunțați la degețelele de pește în favoarea peștilor sau a degețelelor tradiționale, făcute acasă, în conformitate cu rețeta oferită de noi. Din când în când pe masă puteți pune aceste achiziții, dar acordați atenție din ce fel de pește sunt făcuți și dacă au de fapt pește în ele.