Eficiența ridicată a dietei de la Copenhaga înseamnă că tot mai mulți oameni ajung la ea. Cu toate acestea, trebuie amintit că este extrem de rigurosă, motiv pentru care nu este recomandată tuturor celor care doresc să slăbească. Dieta de la Copenhaga constă în utilizarea unui meniu prestabilit pentru exact 13 zile. Nu permite nicio distanțare de la reguli și meniuri, iar încălcarea regulilor sale poate duce la un eșec. Dieta de la Copenhaga include consumul de 500 până la maximum 800 de calorii pe zi, ceea ce înseamnă că se resimte foamea severă. Cu toate acestea, după cum au indicat persoanele care au ținut o astfel de dietă, pierderea în greutate este semnificativă. Vezi despre ce este vorba în dieta Copenhagă.
Dieta Copenhagă, daneză, dieta de treizeci de zile, adică un mod eficient de a slăbi
Dieta de la Copenhaga, altfel numită daneză sau dietă de treisprezece zile, este o dietă de slăbire. A fost dezvoltată în Danemarca la clinica Mayo sau la Spitalul Guvernamental din Copenhaga. Până în prezent, niciuna dintre aceste instituții nu recunoaște date de autor ale acestei dietele de slăbire.
Dieta de la Copenhaga este extrem de restrictivă și dificil de ținut. Deși durează doar 13 zile, necesită multe sacrificii. Cu toate acestea, după cum au raportat persoanele care au ținut-o, vă permite să pierdeți eficient kilograme inutile în mai puțin de 2 săptămâni. Reducerea grăsimii corporale este impresionantă, deoarece este de la 7 la 20 de kilograme.
Dieta Copenhaga – rigoare, rigoare și rigoare din nou
Dieta daneză se bazează pe reguli rigide. Meniul ei este predeterminat. Include mese cu conținut scăzut de carbohidrați și conținut scăzut de calorii. Principiile dietei de la Copenhaga trebuie respectate cu strictețe. În cazul în care o regulă este încălcată sau îndepărtată, chiar și pentru o zi, opriți dieta și începeți să o utilizați de la început. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că pentru propria sănătate nu puteți repeta dieta de la Copenhaga mai devreme de 3 luni de la începutul primei etape, iar dieta finalizată poate fi repetată abia după 2 ani.
Cine poate urma dieta Copenhagă?
O dietă de treisprezece zile poate fi folosită de persoanele sănătoase care și-au consultat decizia cu un medic. Din cauza restricțiilor puternice și a unei reduceri semnificative a caloriilor consumate, acesta nu trebuie utilizat de către persoanele care au o muncă intensă, de exemplu, muncă fizică. Nu sunt recomandate adolescenților și vârstnicilor să folosească această dietă de slăbire – va fi prea solicitantă pentru ei. Contraindicația la dieta Copenhaga este, de asemenea, sport activ, sarcină, alăptare, boli de inimă și rinichi, hipertensiune arterială, diabet și hipoglicemie.
Care sunt avantajele unei diete de treisprezece zile?
În ciuda formei sale restrictive, dieta de la Copenhaga are mulți susținători. Acest lucru se datorează în principal avantajelor sale incontestabile. Acestea includ durata scurtă și pierderea rapidă în greutate. O dietă de treisprezece zile nu necesită, de asemenea, inventarea meniului și vă permite să luați gustări între mese. Cu toate acestea, are dezavantaje semnificative. Printre cele mai importante dintre acestea se numără scăderea energiei, greață, amețeli, vărsături, starea de spirit mai rea, riscul crescut de efect al yo-yo, lipsa de echilibru și individualizare.
Dieta Copenhagă – efecte
Trebuie menționat că, deși dieta de la Copenhaga provoacă o pierdere semnificativă în greutate, aceasta nu este inclusă în formele de pierdere în greutate sănătoase. Această metodă de a pierde excesul de greutate nu este recomandată de medici și dieteticieni. Acest lucru se datorează faptului că după finalizarea dietei, corpul este slăbit semnificativ. Îi lipsesc ingredientele de bază și mineralele, cum ar fi fibrele și carbohidrații complecși. Acest lucru pentru că, printre altele este prea puțin zahăr în sânge, nu sunt suficiente vitamine și minerale, probleme ale pielii, căderea părului sau unghiile mate.
Dieta Copenhagă – meniu
Dieta de la Copenhaga se bazează pe consumul de mese specifice. Ele oferă 500 – 800 calorii pe zi. Meniul dietei din Copenhaga include în principal păsări slabe, pește, ouă, legume și fructe. Pe parcursul celor 13 zile de dietă, nu puteți bea alcool sau mânca dulciuri. Mâncarea între mese este, de asemenea, interzisă. Pe de altă parte, există trei mese ale zilei: micul dejun, prânzul și cina, acesta din urmă nefiind mâncat în ziua 7 a dietei. Meniul dietei din Copenhaga în sine este extrem de sărac și monoton.
Dieta din Copenhaga – meniu detaliat
ZIUA 1, 8
Mic dejun: 1 cană de cafea neagră, 1 cub de zahăr
Prânz: 2 oua fierte tari, 1/2 pachet (cana) de spanac fiert sau broccoli, 1 roșie.
Cina: 1 friptură mare de vită (200 g), 5 frunze de salată cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie
ZIUA 2, 9
Mic dejun: 1 cană de cafea neagră, 1 cub de zahăr
Prânz: 1 friptură mare de vită (200 g), 1/3 cap de salată (sau 5 frunze) cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie, 1 fruct crud (măr, ananas sau grapefruit)
Cina: 1 felie groasă (100 g), o felie (sau 5 mai slabe) șuncă (de exemplu pui), 2/3 cană (mai puțin de un pahar!) iaurt natural
ZIUA 3, 10
Mic dejun: 1 cană de cafea, 1 cub de zahăr, 1 felie mică de pâine (pâine prăjită)
Prânz: 1/2 pachet (cana) de spanac fiert, 1 rosie, 1 fructe mici crude
Cina: 2 ouă fierte tari, 1 felie groasă (100 g) de șuncă (sau 5 mai slabe), 5 frunze de salată cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie
ZIUA 4, 11
Mic dejun: 1 cană de cafea, 1 cub de zahăr
Prânz: 1 ou fiert tare, 1 morcov mare, ambalaj mic de brânză de vaci sau brânză de vaci (100-150 g)
Cina: 1/2 cană compot de fructe (gătit fără zahăr, fructe pot fi consumate), 2/3 cană (mai puțin de o cană) de iaurt natural
ZIUA 5, 12 (Zilele fără cafea)
Mic dejun: 1 morcov ras mare cu suc de lămâie
Prânz: 1 pește mare (300 g) pește fiert slab (păstrăv, cod sau talpă) cu suc de lămâie. Peștele poate fi prăjit și fără grăsime.
Cina: 1 friptură mare de vită (200 g), 5 frunze de salată, 1/2 pachet (6-8 capete) de broccoli fiert
ZIUA 6, 13
Mic dejun: 1 cană de cafea neagră, 1 cub de zahăr, 1 felie mică de pâine (toast)
Prânz: 1 piept de pui fără piele, 5 frunze de salată cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie
Cina: 2 ouă fierte tari, 1 morcov ras mare
ZIUA 7
Mic dejun: 1 cană de ceai (preferabil verde) fără zahăr
Pranz: 1 piept de pui (150 g) – fiert, la grătar sau la cuptor, 1 fruct proaspăt
Cina: NIMIC