dietă
fot.pixabay.com

Deși nu există nici un remediu pentru artrită reumatoidă, consumul unor alimente te poate ajuta să îți gestionezi simptomele. Persoanele cu artrită reumatoidă caută în mod constant ameliorarea simptomelor cu alimente și suplimente alimentare. În timp ce oamenii de știință nu au inventat poțiunea magică pentru a vindeca artrita reumatoidă, mai multe studii arată relația dintre unele alimente și inflamația, care caracterizează această boală autoimună. Pacienții cu artrită reumatoidă trebuie să consulte întotdeauna un medic înainte de a utiliza o dietă specială sau de a lua suplimente.

Persoanelor care suferă de artrită reumatoidă li se recomandă să utilizeze o dietă bine echilibrată, care ar trebui să se concentreze pe alimentele de origine vegetală. Aproximativ două treimi din dieta ta ar trebui să provină din fructe, legume și cereale integrale, în timp ce restul ar trebui să includă produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și surse de proteine ​​slabe.

Alimentele, care ajută în lupta împotriva artritei reumatoidei

Peşte. O dietă, care ajută la combaterea artritei reumatoide, include pește precum hering, macrou, păstrăv, somon și ton. Acizii grași Omega-3 din uleiul de pește sunt cel mai promițător agent antiinflamator din alimente.

Studiile au arătat că uleiul de pește poate ușura articulațiile sensibile și poate reduce rigiditatea dimineții. De asemenea, permite unor persoane să reducă numărul de medicamente convenționale luate pentru artrită reumatoidă. Dacă o persoană, care suferă de artrită reumatoidă, dorește să utilizeze suplimente de ulei de pește în dieta sa, trebuie să consulte un medic pentru a stabili doza adecvată. Persoanele cu artrită reumatoidă pot consuma adesea niveluri mai mari de ulei de pește decât este recomandat publicului larg, dar pot apărea reacții adverse. Doze mai mari de ulei de pește pot interacționa cu unele medicamente, inclusiv pentru hipertensiune.

Creșterea aportului de fibre din fructe, legume și cereale integrale poate contribui, de asemenea, la reducerea inflamației. Studiile arată că adăugarea de fibre la dietă are ca rezultat un nivel mai scăzut de proteine ​​C-reactive (CRP) în sânge; CRP este un indicator al inflamației.

Uleiul de măsline extra virgin poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației, la fel ca un medicament anti-inflamator nesteroid (AINS), cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, poate conține un compus, care formează ulei, care blochează enzimele inflamatorii.

Cu toate acestea, înainte ca o persoană cu artrită reumatoidă să-și golească trusa de prim ajutor, ar trebui să știe că 3 ½ linguri de ulei de măsline – 400 calorii – este egal cu proprietățile antiinflamatorii ale unei pastile de ibuprofen de 200 mg, deci este mai bine să folosești uleiul de măsline ca alternativă pentru alte uleiuri pentru copt, prăjit și gătit pentru a ameliora inflamațiile cauzate de artrita reumatoidă.

Suplimente vs. artrită reumatoidă

inflamație
fot.pixabay.com

Studiile au arătat că persoanele cu artrita reumatoida au un nivel scăzut de seleniu, un mineral, care se găsește în boabele de grâu integrale și crustacee, cum ar fi stridii și crabi. Seleniul conține antioxidanți, despre care se crede că ajută la combaterea inflamației. De asemenea, poate crește riscul de a dezvolta diabet, așa că asigură-te că discuți cu medicul tău înainte de a lua suplimente de seleniu.

Vitamina D asociată, de obicei, cu calciu și protecția împotriva osteoporozei, poate ajuta la reducerea riscului de artrită reumatoidă la femeile în vârstă, contribuind la reglarea sistemului imunitar. Surse bune de vitamina D sunt ouăle, pâinea din cereale integrale, cerealele și laptele cu conținut scăzut de grăsimi.

Ca urmare a menopauzei sau a tratamentului cu steroizi, este posibil ca unii pacienți cu artrită reumatoidă să aibă nevoie de mai multe vitamine și minerale. Cele mai frecvente deficiențe apar în acid folic, vitaminele C, D, B6, B12 și E, calciu, magneziu, seleniu și zinc. Nutriționiștii sunt de acord că majoritatea nutrienților ar trebui să provină din alimente, nu din suplimente.

Dieta la artrită reumatoidă – mâncarea poate provoca inflamația?

În timp ce unele alimente ameliorează inflamația, s-a constatat că compușii găsiți la alții o cresc. Consumul de hamburgeri, pui sau alte cărnuri, care au fost pregătite la grătar sau prăjite la temperaturi ridicate, poate crește cantitatea de produse finale de glicatie (AGE) din sângele tău. Deși nu a fost identificată nicio relație directă între AGE și artrita, au fost detectate niveluri ridicate de AGE la persoanele cu inflamație.

Un alt vinovat, care poate crește inflamația, sunt acizii grași omega-6, care se găsesc în uleiurile de porumb, floarea-soarelui, șofran și soia și în multe gustări și alimente prăjite. Consumul a mai multor acizi grași omega-6 față de acizii grași omega-3 crește riscul de artrită și obezitate.

Alimente ce scad simptomele artritei reumatoide – dieta mediteraneană

Cel mai important lucru, având în vedere nutriția și artrita reumatoidă, este menținerea unei diete sănătoase, bine echilibrate. O modalitate de a realiza acest lucru este să iei în considerare adoptarea unei diete mediteraneene, care să conțină mulți acizi grași omega-3, fructe, legume și cereale integrale sau ulei de măsline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here