dieta si patiseria
fot.pixabay.com

Pierderea în greutate necesită multe sacrificii. Pentru a pierde rapid și în mod eficient excesul de greutate, este necesar să eliminați multe produse din meniul zilnic. Pe lângă cele de bază, cum ar fi dulciurile sau băuturile carbogazoase, trebuie să scăpăm și de carbohidrații și grăsimile care provoacă foamea, setea și contribuie la oboseală. Categoria acestor produse include, printre altele aditivi de pâine, cum ar fi creme tartinabile. Cu toate acestea, nu uitați că puteți utiliza creme tartinabile pentru o dietă de slăbire. Totuși, este important ca acestea să fie grăsimi naturale. Așadar, cu ce ungeți pâinea fiind pe o dietă de slăbire?

 

placinte la dieta
fot.pixabay.com

Pâinea într-o dietă de slăbire

Unul dintre miturile pierderii în greutate este credința că pâinea trebuie eliminată din meniul zilnic. Nutriționiștii subliniază că pâinea este un ingredient important în orice dietă, inclusiv una care se presupune că te va ajuta să slăbești. Pâinea și derivații săi conțin numeroase ingrediente valoroase și sănătoase, care, mai ales, includ carbohidrați complecși, fibre alimentare și minerale. Motivul reputației proaste a pâinii în procesul de slăbire nu provine de la pâinea însăși, ci de la combinațiile proaste ale acesteia. De obicei combinațiile sunt grase și fac dificilă slăbirea. Prin urmare, pentru o dietă de slăbire, merită să renunțați la brânzeturi uleioase, cârnați sau sucuri lăngă sandwich-uri și să le înlocuiți cu șuncă slabă, produse lactate și legume. Cu toate acestea, întrebarea este cu ce să ungem pâinea – unt, margarină, masmix, uleiuri vegetale? Există multe posibilități.

 

Unt sau margarină – ce să alegeți atunci când țineți o dietă de slăbire?

Disputa dintre unt și margarină se desfășoară de foarte mult timp. Unii îi conving pe alții de superioritatea produsului preferat. Nu există un răspuns clar dacă untul sau margarina este mai bună pentru o dietă de slăbire. Fiecare ar trebui să decidă pentru sine ceea ce alege, aflând înainte despre proprietățile ambelor produse. Cu toate acestea, un lucru este sigur, nu ar trebui să renunți la răspândirea grăsimii pe pâine.

 

Unt într-o dietă de slăbire

Untul este grăsimea animală condensată, care este fabricată din lapte de vacă. În procesul de prelucrare, această grăsime păstrează valoare pentru vitaminele organismului A, D și E. Cantitatea lor depinde de anotimp. Avantajul untului într-o dietă de slăbire este că nu conține substanțe suplimentare, este natural și ușor. Untul este ușor digerabil. Poate fi utilizat atât uns pe pâine, cât și pentru gătirea la aburi. Dezavantajul său este însă că conține mult colesterol.

 

Margarina într-o dietă de slăbire

Margarina este fabricată din uleiuri vegetale întărite și oferă organismului grăsimi nesaturate. Nu conține colesterol, iar unele margarine pot chiar scădea colesterolul. În plus, margarina unsă pe pâine este îmbogățită cu vitaminele A, B, D și E, acid omega și acid folic. Trebuie amintit, totuși, că în procesul formării margarinei se pot forma transizomeri nocivi pentru sănătate. Atunci când alegeți produsul cu care veți unge pâinea în dieta dvs., este mai bine să alegeți margarine moi, deoarece sunt mai sănătoase și oferă cantități mici de transizomeri.

 

Unt sau margarină – un compromis sănătos

Un compromis în lupta dintre unt și margarină este masmixul. Este un amestec de unt și ulei vegetal. În compoziție există grăsimi mai puțin saturate și mai multe grăsimi nesaturate. Păstrează gustul untului, dar are mult mai puțin colesterol. Cu toate acestea, în masmix, la fel ca în margarină, sunt prezenți transizomeri.

 

Cu ce să ungi pâinea pe o dietă de slăbire?

Nu numai untul și margarina pot fi folosite pentru a unge pâinea pe o dietă de slăbire. Mulți dieticeni recomandă ulei de măsline sau utilizarea uleiurilor vegetale. Cu toate acestea, trebuie amintit că atunci când se decide o astfel de soluție, este necesar să se concentreze asupra calității uleiului sau a uleiului achiziționat. Ar trebui să fie ridicată calitatea. Cel mai bine este să alegeți ulei natural de măsline, extra virgin sau presat la rece. Ungerea pâinii cu ulei de măsline are multe avantaje. Un astfel de aliment oferă organismului carbohidrați și vitamine B1, B2, B6 și B9, fier, magneziu, zinc și formă. Uleiul conține, de asemenea, acizi grași monoinsaturați și polinesaturați, care ajută la evitarea colesterolului rău. Un alt avantaj important al utilizării acestei răspândiri este furnizarea organismului de vitamina E și polifenoli.

 

Cu ce să ungem pâinea pe o dietă?

Mărcile de pâine care pot fi utilizate la o dietă sunt destul de puține. Fiecare va găsi ceea ce îi place. Cu toate acestea, trebuie să citiți eticheta cu atenție înainte de a achiziționa oricare dintre ele. Aceasta va conține informații detaliate despre conținutul de grăsimi saturate și nesaturate, precum și produsele lactate și agricole. Trebuie amintit faptul că untul real constă în minimum 82% grăsime din lapte. Aceeași concentrație de grăsimi vegetale ar trebui să fie în margarină, de înaltă calitate. Mirosul, culoarea și consistența sunt, de asemenea, importante.

putem manca paine?
fot.pixabay.com

Când treceți la o dietă de slăbire, nu este necesar să eliminați toate produsele din meniu. Unele dintre ele pot fi păstrate, dacă păstrăm ingredientele lor sănătoase. Merită să ne amintim și să nu ne fie frică că, atunci când pierdem kilogramele, va trebui să trăim pe pâine și apă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here