fasole pastai
fot.pixabay.com

Fasolea galbenă la fel ca și fasolea verde este o legumă sănătoasă. Este plină de vitamine și minerale, de exemplu, acid folic și fibre. Datorită compoziției sale, fasolea verde are multe proprietăți sănătoase. Mâncarea acestei legume este recomandată femeilor însărcinate, persoanelor cu diabet zaharat și celor care au o dietă glicemică scăzută. De asemenea, merită să știți că fasolea verde este un ingredient excelent în dietele de slăbire. Verifică ce alte proprietăți are această legumă.

pastai de sezon
fot.pixabay.com

Fasolea verde este o legumă populară în bucătăria poloneză. Este folosită ca adaos la mâncărurile principale și ca produs din care sunt făcute supe și creme. Fasolea poate fi consumată tot anul. Această legumă provine din fasolea obișnuită și a venit în Europa din America Centrală și de Sud. Acolo, fasolea a fost cultivată de peste 7.000 de ani. A ajuns în Europa la sfârșitul secolului al XVI-lea, când marinarii spanioli au adus-o din noile continente. Fasolea verde și-a început cariera în Franța, unde a devenit extrem de populară. În prezent, leguma este cultivată în toate țările lumii. În principal, crescute în Asia, în principal în China, Indonezia și India.

 

Fasolea verde – calorii, valori nutritive și tipuri

În Polonia există două soiuri de fasole păstăi. Primul soi este cel galben. Fasolea galbenă are un gust delicat și cremos. Conține depozite mari de potasiu și fosfor. Soiul de fasole verde este cel cu un gust distinct. Este ea o sursă valoroasă de vitamina A și acid folic. Fasolea verde este recomandată femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de deficit de fier și celor care suferă de diabet. Indiferent de soiul de fasole, există aproximativ 31 de calorii în 100 g din această legumă.

Fasolea verde are multe valori nutritive. Găsim vitamina A, acid folic, vitamine din grupa B, vitamina C și K, precum și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, fluor, cupru și mangan. Datorită acestor valori nutriționale, beneficiile pentru sănătate sunt atât de mari.

 

Proprietățile sănătoase ale fasolei păstăi

  • Sprijinirea sistemului digestiv – fasolea verde este bogată în fibre, ceea ce susține procesul digestiv; prin urmare, alimentele cu fasole sunt recomandate persoanelor care suferă de constipație; datorită cantității mari de mangan, fasolea verde susține și absorbția de nutrienți din alimente, în principal vitaminele B și E și magneziu; vitamina C și beta-carotenul au, de asemenea, un efect benefic asupra sistemului digestiv, reduc la minimum riscul de a dezvolta cancer colorectal; din păcate, fasolea provoacă balonare, motiv pentru care ar trebui consumată în cantitate limitată de către persoanele obeze și cele cu boli ale sistemului digestiv.
  • Prevenirea atacurilor de cord – potasiul, acidul folic, vitamina B6, magneziul, riboflavina și antioxidanții au un efect pozitiv asupra activității sistemului circulator; reduce, printre altele, tensiunea arterială ridicată și minimizează riscul de accident vascular cerebral și atac de cord; Mâncarea regulată a fasolelor verzi ajută, de asemenea, la asigurarea nivelului corespunzător de colesterol din sânge, deci asigurați-vă că ateroscleroza nu se dezvoltă.
  • Protecția organismului împotriva radicalilor liberi – fasolea verde este o sursă valoroasă de vitamine E, C și A, precum și beta-caroten și antioxidanți; determină ca această legumă să protejeze de radicalii liberi și, astfel, de dezvoltarea diferitelor boli, inclusiv de celule canceroase; În plus, compusul conținut de fasole întârzie îmbătrânirea pielii.
  • Consolidarea sistemului imunitar – Vitamina C conținută în fasolea verde întărește în mod natural sistemul imunitar; aglutinina conținută în fasole este, de asemenea, un ajutor în plus pentru construirea imunității; sarcina sa este de a construi rezistența corpului.
  • Reglarea glicemiei – indicele glicemic scăzut de legume și proteine ​​pe care le conține ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge; după ce ai mâncat fasole verde, nivelul de zahăr din organism crește încet și, astfel, nu este necesar să folosești o doză mare de insulină pentru a o prelucra; fasolea verde este așadar recomandată diabeticilor; este important să o consumăm în prima fază a bolii.
  • Susține dezvoltarea copiilor – vitamina K conținută în păstăi crește și facilitează absorbția calciului, un mineral care previne pierderea densității osoase; de asemenea, merită să ne amintim că proteina din fasole are o compoziție similară cu cea găsită în carne; prin urmare, leguma poate înlocui produsele din carne de porc sau carne de pasăre sau vită din; așa că pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului, merită inclusă fasolea verde în dieta copilului.
  • Sprijină eliminarea acidului uric din organism – fasolea verde este o legumă diuretică și accelerează excreția acidului uric; aceasta înseamnă că leguma susține tratamentul rinichilor, vezicii urinare, cusurului și altruismului; fasolea are, de asemenea, un efect detoxifiant, eliminând toxinele acumulate din organism.
  • Sprijină dezvoltarea corespunzătoare a fătului – fasolea păstăi este o componentă importantă a dietei femeilor însărcinate; datorită acidului folic conținut în aceasta, previne defectele de dezvoltare, minimizează riscul de naștere timpurie, otrăvire de sarcină, avort spontan și greutate scăzută la naștere.
  • Minimizează afecțiunea feminină – vitamina K conținută în fasole stimulează coagulabilitatea sângelui; prin urmare, fasolea reduce sângerarea în timpul menstruației și, de asemenea, ajută la combaterea sindromului premenstrual, atenuându-i simptomele; ca legumă care conține un compus similar cu hormonii feminini, poate reduce la minimum simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile.
  • Susține slăbirea – o cantitate mică de calorii, potasiul și fibrele, reglează greutatea corporală, ajută la curățarea corpului de toxine și la prevenirea celulitei; Fasolea păstăi este unul dintre ingredientele incluse în dieta populară Dukan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here