Pregătirile pentru Ajunul Crăciunului în multe case stârnesc emoții considerabile. Bucatele festive, deși tradiționale și plăcute aproape de toată lumea, sunt o adevărată bombă calorică. Oamenii cărora le pasă de silueta lor sau sunt pe dietă se uită cu groază la mâncărurile grase și deloc sănătoase din Ajunul Crăciunului. Cu toate acestea, există o soluție simplă. Cele 12 feluri tradiționale pot fi pregătite în versiunea fit. Drept urmare, vor fi mai ușoare, mai ușor de digerat și nu vor oferi aceeași cantitate de calorii ca cele făcute în conformitate cu o rețetă standard. Află rețeta potrivită pentru un Ajun de Crăciun Fit și nu-ți fă griji cu privire la greutatea ta după sărbătorile de Crăciun.
Fit Masa de Crăciun, este posibil?
Mâncărurile tradiționale din ajunul Crăciunului sunt grele și grase. Cu toate acestea, din ce în ce mai des ne întălnim cu rețete care permit pregătirea mesei de Ajun într-o versiune mai light. Folosindu-le, puteți pregăti cu ușurință o seară de Crăciun Fit, fără să vă fie teamă că efectele lunilor de dietă vor fi irosite într-o singură seară. Bucătăria contemporană oferă preparate ușoare și gustoase, care în același timp se încadrează în starea de spirit festivă. Merită să vă amintiți că atunci când le pregătiți, nu veți scoate nimic din masa de Crăciun.
Rețete pentru un Ajun de Crăciun Fit
Ajunul Crăciunului, într-un stil fit, contrar aparențelor, nu necesită multe sacrificii și renunțarea total la plăcerile gustării bucatelor pregătite pentru Sărbători. Uneori, pentru a mânca mai sănătos, trebuie doar să înlocuiți un ingredient din meniu, de exemplu crema și maioneza cu iaurt natural. Vezi cât de ușor mâncărurile de Crăciun pot fi fit.
- Crap tradițional – pește prăjit și mai mult, în pesmet este extrem de greu de digerat, de aceea, pentru a se potrivi unui Ajun de Crăciun fit, se recomandă ca crapul să fie gătit la aburi, băgat în cuptor împreună cu ierburi sau făcut în jeleu; crapul este, de asemenea, bun atunci când este servit cu diferite vegetale, care provoacă mai multe fibre și vitamine valoroase organismului nostru.
- Supă de ciuperci – de regulă, este un preparat scăzut în calorii; Este important, însă, să nu adăugați o cantitate mare de paste sau tăiței, ceea ce face ca numărul de calorii să crească.
- Găluște de varză și ciuperci – doriți să fie fit? Pregătiți-le din făină integrală; Amintiți-vă, de asemenea, să nu prăjiți găluștele, dar să le încălziți într-un cuptor cu microunde sau să e aruncați în apă clocotită pentru câteva momente; în Ajunul Crăciunului fit, nu folosiți unt și sosuri pentru a asorta găluștele.
.• Bigos de Crăciun – în versiunea ușoară, acest fel de mâncare nu conține aditivi grași și carne și constă doar din varză acră și ingrediente care cresc gustul mâncării.
- Heringuri în ulei / smântână – heringurile sunt greu de digerat, însă nu merită să renunți la ele, deoarece sunt o sursă valoroasă de omega 3 și omega 6; pentru a face meniul cu heringuri mai ușor, în loc de ulei sau smântână, îl puteți servi cu iaurt natural.
- Prăjituri de Crăciun – pentru Ajunul Crăciunului fit, pregătiți aluatul din făină integrală și miere; conține o mulțime de fibre și raporturi scăzute de grăsimi; cel mai bine este să serviți prăjituri fără topping și umplutură dulce.
Ajunul Crăciunului fit, asigură un numai ca mâncărurile să nu fie calorice și greu de digerat, ci și ca organizmul să nu se supraalimenteaze. Conform tradiției de Crăciun, ar trebui să încercați în fiecare zi să aduceți prosperitate și sănătate în anul care vine, dar acest lucru nu înseamnă că porțiile trebuie să fie mari. Nutriționiștii recomandă să fie mai degrabă simbolice. Mâncarea atât a dulciurilor, cât și a salatelor sau a altor preparate trebuie făcută cu moderație.