Lămâia este originară din India și a fost adusă la vest de comercianții romani acum două mii de ani. Coaja de lămâie în bucătărie scoate la iveală gustul aproape oricărui aliment și probabil că toți asociem o felie de lămâie servită cu fructe de mare. Lămâile și lămâile verzi au devenit celebre în secolul al XVII – lea când s-a dovedit că vindecă cicatricile, cauzate de deficiența de vitamina C.
Sucul de lămâie, cu o culoare deschisă și un gust de tartă, este o aromă foarte caracteristică pe lângă un pahar obișnuit de apă sau la deserturi, salate, fructe de mare sau preparate din carne. Sucul de lămâie are calorii scăzute și este o sursă de nutrienți esențiali.
Suc de lămâie – scăzut în calorii, sărac în grăsimi
O singură porție de suc de lămâie are doar 3 calorii și mai puțin de 1/4 grame de grăsime. Interesant este că sucul de lămâie în sine nu are proprietăți speciale care ajută la pierderea în greutate, în timp ce înlocuirea regulată a sucului de lămâie în alimentele cu calorii mai mari poate crește și mai mult deficitul de calorii, ceea ce în timp poate duce la pierderea în greutate. Un exemplu de înlocuire a sucului de lămâie cu alte produse este o salată – folosiți în schimb sucul de lămâie pentru a avea o garanție a gustului și, în același timp, un fel de mâncare foarte scăzut în calorii. Folosiți sucul de lămâie în diferite cărnuri – acidul conținut de sucul de lămâie înmoaie carnea. Lămâie adaugă aromă fără a crește conținutul de calorii din farfurie.
Pierdere în greutate și lămâie
Studiile arată că un mod foarte bun de a slăbi este de a elimina toxinele din organism și de a menține un ficat și un sistem digestiv sănătos. Digestia precară împiedică pierderea în greutate, deoarece reține alimentele în organism pentru a obține nutrienții necesari, pentru a arde grăsime și determină acumularea toxinelor în sânge, ceea ce la rândul său încetinește metabolismul. Atunci acționează sucul de lămâie și coaja sa. Adăugarea acestor ingrediente la dieta noastră va ajuta la îmbunătățirea sistemului nostru digestiv și va încuraja ficatul să funcționeze cât mai bine. Cu toate acestea, rețineți că o dietă echilibrată rămâne piatra de temelie în atingerea și menținerea greutății ideale.
Avantajele consumului de suc de lămâie
Iată câteva dintre numeroasele beneficii ale consumului de suc de lămâie:
- Ajută la digestie și la eliminarea toxinelor din organism
- Un pahar de apă cu suc de lămâie nu conține aproape deloc calorii.
- Stimulează sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamina C
- Lămâile au un efect alcalinizant asupra organismului.
- Lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, care ajută organismul să creeze colagen și să combată boli precum răceala
- Lămâia conține cantități semnificative de potasiu, fosfor, calciu, magneziu și acid citric.
- Sucul de lămâie previne creșterea bacteriilor.
- Ajută la eliminarea acidului uric, reducând astfel inflamația și durerile articulare.
- Sucul de lămâie ajută la întărirea ficatului.
- Deși este acru, poate ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac.
- Ajută la prevenirea ridurilor și a acneei.
- Sucul de lămâie poate ajuta la prevenirea problemelor oculare.
- De asemenea, vă poate ajuta stomacul să producă sucuri digestive.
Cu toate acestea, sucul de lămâie poate deteriora smalțul dinților. Prin urmare, este mai bine să-l beți cu paiul și / sau să vă clătiți gura după consumarea acestuia.
Dieta cu lămâie
Susținătorii dietei cu lămâie susțin că principalul său avantaj este neutralizarea toxinelor chimice din organism și eliminarea lor din celule. Cei care practică dieta cu lămâie beau o băutură din lămâi proaspăt stoarse, sirop de arțar, piper cayenne și apă pentru o perioadă de 10 zile. Această dietă provoacă o serie de reacții adverse, iar unele dintre ele pot fi periculoase. Trebuie să vă consultați în legătură cu dieta cu lămâie împreună cu medicul dvs. pentru a stabili dacă este sigur pentru dumneavoastră. O dietă cu lămâie limitează sever aportul caloric pentru cele 10 zile sau mai mult. Foamea și pofta de mâncare sunt un efect secundar comun al dietei cu lămâie. Dieta cu lămâie poate aduce rezultate, pentru că ardem mai multe calorii decât consumăm, dar ca orice „dietă rapidă” poate avea efecte negative asupra sănătății, asupra organismului și poate provoca efectul yo-yo. Acesta este un dezavantaj nu numai al acestei diete, ci și a altor diete similare cu o anumită componentă: deși acționează ad-hoc și într-un ritm rapid, ele nu dezvoltă obiceiuri alimentare sănătoase și, prin urmare, efecte pe termen lung.
5 beneficii importante ale consumului de apă cu lămâie
- Ajută la pierderea în greutate. Cum vă ajută apa cu lămâie să slăbiți? Studiile au arătat că apa potabilă sporește în mod natural metabolismul, iar consumul unui pahar de apă caldă cu lămâie dimineața este un obicei sănătos pentru persoanele care vor să piardă în greutate. Pentru a crește efectul acestui amestec, beți-l pe stomacul gol. Proporții: adăugați un suc stors dintr-o lămâie într-un pahar cu apă caldă.
- Ajută la digestie. Acizii găsiți din sucul de lămâie încetinesc procesul de digestie, ceea ce ajută la o mai bună absorbție a nutrienților care intră în organism prin alimente.
- Ajută la curățarea ficatului. Enzimele conținute în sucul de lămâie pot stimula funcția hepatică și pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
- Oferă imunitate. Sucul de lămâie este o sursă bună de vitamina C și alți nutrienți care ajută la îmbunătățirea puterii sistemului imunitar. Vitamina C este una dintre cele mai ușoare metode de consolidare a sistemului imunitar, deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi asociați cu îmbătrânirea și diverse boli. O lămâie conține 187% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.
- Vă îmbunătățește starea pielii. Antioxidanții conținuți de sucul de lămâie nu numai că ajută la reducerea decolorarii pielii, ci contribuie la reducerea ridurilor. Poate fi folosit și pe cicatrici și pete pentru a le reduce.