orez negru - soiuri
fot.pixabay.com

Orezul negru este unul dintre liderii celor mai sănătoase produse din lume. Studiile arată că acesta conține minerale și nutrienți extrem de valoroși pentru organism și este sărac în zaharuri dăunătoare. Orezul negru are mult mai multe beneficii pentru sănătate decât orezul alb. Până acum subestimat, recent a început să domnească pe farfuriile celor care vor să mănânce sănătos și hrănitor. Vezi care sunt proprietățile orezului negru și de ce ar trebui să îl consumi.

 

cum gatesti orezul negru?
fot.pixabay.com

Orez negru – ce este?

Orezul negru este cunoscut de secole. În antichitate, era mâncat în primul rând de împărați chinezi. Astăzi, orezul negru a devenit un produs ușor disponibil și îl puteți cumpăra cu ușurință în majoritatea magazinelor europene. Datorită proprietăților sale de promovare a sănătății, este mai scump decât cel alb.

Orezul negru, pe care îl putem cumpăra în magazinele de astăzi, este cultivat în primul rând în Indonezia și Thailanda. Numit și orez interzis, are o aromă ușoară de nucă și, după cum îi spune și numele, este de culoare neagră, care se schimbă într-un violet profund atunci când este gătit. Orezul negru diferă de cel alb, din perspectiva consistenței- este lipicios.

 

Ce compuși și vitamine conține orezul negru?

Popularitatea orezului negru se datorează în primul rând proprietăților sale de promovare a sănătății, iar acestea sunt influențate de compușii și vitaminele conținute în produs. Orezul negru este un soi de orez extrem de hrănitor. Conține printre altele până la 18 aminoacizi, fier, zinc, cupru, caroten, vitamina E, polifenoli, flavonoide și cantități mari de fibre. Important, conținutul nutrițional al orezului negru este absorbit rapid și ușor în corpul uman.

Atunci când enumerăm proprietățile orezului negru, este de remarcat și faptul că acesta oferă organismului mult mai puține calorii, carbohidrați, grăsimi și proteine ​​nesănătoase decât orezul alb. Aceste valori se înjumătățesc atunci când vorbim de orezul negru. Prin urmare, orezul negru este considerat nu numai mai sănătos decât orezul alb, dar și decât cel brun sau maro.

 

Beneficiile sănătoase ale orezului negru

Beneficiile sănătoase ale orezului negru sunt foarte mari. Printre cele mai comune sunt:

  • furnizarea organismului o cantitate mare de antioxidanți – culoarea închisă a orezului negru este rezultatul faptului că conține depozite mari de antioxidanți; majoritatea sunt conținute în stratul exterior al boabelor; o cantitate mare de antioxidanți înseamnă că orezul negru previne bolile cardiovasculare, limitează dezvoltarea radicalilor liberi care provoacă multe boli și infecții periodice, susține cancerul și prevenirea diabetului, are un efect pozitiv asupra funcției creierului și inflamației;
  • sprijinirea sănătății ochilor, a pielii și a sistemului imunitar – acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de vitamina E în orez negru;
  • susține curățarea organismului – compușii conținuți în orezul interzis ajută la curățarea organismului de toxine și substanțe nocive;
  • alimentarea cu fibre – în orezul negru găsim și cantități mari de fibre, care susține peristaltismul intestinal, previne constipația, diareea și flatulența; fibra este, de asemenea, un compus care leagă toxinele și deșeurile din tractul digestiv și, în același timp, le elimină după digestie; în plus, ne face să ne simțim și plini după o masă, așa că nu o să mai căutăm gustări;
  • sprijină slăbirea – orezul negru este unul dintre produsele recomandate persoanelor care se ocupă de dietele de slăbire; conținutul ridicat de fibre împiedică supraalimentarea și mâncatul între mese;
  • furnizează proteine ​​organismului – orezul negru oferă mult mai multe proteine ​​organismului decât alte cereale integrale; într-o porție de 100 g de orez negru veți găsi 8,5 g de proteine; va fi folosit pentru a construi țesut, în special țesut muscular;
  • sprijină prevenirea inimii – o dietă care include orez negru susține și prevenirea inimii, datorită faptului că afectează nivelul colesterolului din sânge; Compușii fitochimici conținuți în această varietate de orez determină scăderea nivelului de colesterol rău în sânge și, de asemenea, scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

 

Orez negru – soiuri și gătirea

Astăzi, orezul negru poate fi cumpărat în multe soiuri. Cel mai popular este soiul indonezian și orezul negru iasomic. Au proprietăți foarte similare. Dacă doriți să includeți orez negru în dieta dvs. , este bine să vă amintiți că trebuie să-l gătiți corect. Trebuie gătit ca orezul alb, dar mult mai mult timp. Pentru a-l face comestibil, trebuie să-l gătiți timp de aproximativ 45 de minute. Înainte de gătit, cel mai bine este să-l înmuiați în apă timp de câteva ore, acest lucru va reduce timpul de gătire și astfel va reduce pierderea de vitamine și polifenoli care apare în timpul procesării.

orez negru mai sanatos
fot.pixabay.com

Cu ce ​​să mănânci orez negru

Orezul negru, ca și cel alb, poate fi adăugat în orice fel de mâncare. Cu toate acestea, datorită gustului specific, este de obicei recomandat pentru preparate vegetale, legume și fructe. Orezul interzis poate fi consumat atât cald, cât și rece, de exemplu în salate. Acest soi de orez ar trebui să fie în dieta persoanelor care doresc să slăbească, care suferă de diabet sau de colesterol prea mare în sânge. Orezul negru poate ajunge și la persoanele care doresc să mănânce sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here