raw food
fot. pixabay.com

Mâncarea crudă este o dietă alternativă, care se referă la modul în care au mâncat strămoșii noștri. Dieta se bazează pe consumul de produse crude, în principal legume și fructe, motiv pentru care multe persoane o confundă cu vegetarianismul. Cu toate acestea, mâncarea crudă diferă de vegetarianism în mai multe puncte. Este bine să știi care sunt aceste diferențe și ce efecte poate aduce o dietă alimentară crudă. Află toate avantajele și dezavantajele dietelor alimentare raw food înainte de a trece la alimente crude.

Dieta raw food – ce trebuie să știi despre ea?

Dieta cu alimente crude este populară, în primul rând, în Statele Unite. Este folosită atât de oameni obișnuiți, cât și de celebrități. Se presupune că nu numai că te va ajuta să ai grijă de figura ta, ci și să lupți împotriva bolilor de stil de viață ale secolului XXI, cum ar fi diabetul, excesul de greutate și obezitatea. Cu toate acestea, trebuie recunoscut faptul că o dietă alimentară crudă este dificil de introdus și de efectuat. Necesită măsuri drastice și ferme, deoarece interzice consumul de alimente gătite. Deși la prima vedere pare ușoară, deoarece elimină factorul de preparare a alimentelor care consumă timp, consumul de materii prime nu este ușor.

Regulile dietei raw food

Principiile dietei cu alimente crude se bazează pe adaptarea meniului tău la ceea ce au mâncat strămoșii tăi cu milioane de ani în urmă. Pe atunci, nu existau tehnici culinare avansate, aditivi artificiali și alimente procesate. Mâncarea a fost cea mai mare parte a ceea ce a fost găsit, rupt sau crescut. Strămoșii noștri au mâncat aceste produse crude și sunt supuse procesării suplimentare. Dietele lor erau, de asemenea, sărace în carne și produse din carne, astfel încât alimentele crude acordă mai puțin atenție acestor ingrediente.

În practică, principiul descris mai sus înseamnă că o dietă alimentară crudă este consumul de legume și fructe neprocesate. Este important ca alimentele nu să fie preparate la o temperatură mai mare de 42 de grade Celsius. Această regulă rezultă din faptul că, peste această temperatură, proteinele conținute în produse sunt modificate, ceea ce influențează valoarea lor nutritivă. Sărurile minerale și vitaminele se comportă în același mod. Tratamentul termic le reduce valoarea și digestibilitatea.

Dieta raw food – ce să mănânci?

La baza alimentației alimentare crude sunt legumele cu frunze verzi. Sunt utilizate pe scară largă. Sunt utilizate în salate și ca bază pentru cocktailuri și sucuri de legume, adică mâncăruri, care alcătuiesc meniul de zi cu zi, de bază. Următorul pas în piramida nutrițională într-o dietă alimentară crudă sunt fructele neprocesate. Este important să se asigure varietatea lor mare și să se aleagă fructe bogate în elemente micro și macro. În continuare, meniul include leguminoase, bogate în grăsimi și proteine ​​vegetale valoroase. Consumul acestor produse este de a asigura un echilibru energetic adecvat al organismului, precum și de a preveni deficiențele nutriționale periculoase.

Dieta produselor crude – ce trebuie să ții minte?

minerale
fot. pixabay.com

Normele regimului alimentar crud spun că există numai produse vegetale de înaltă calitate, proaspete, coapte și cultivate organic. Mâncărurile preparate trebuie mestecate bine, datorită cărora vor fi utilizate la maximum substanțele nutritive conținute în ele. Este bine să pregătești personal cele mai multe feluri de mâncare – salate și cocktailuri – având grijă de igiena pregătirii mesei.

Dieta raw food și alimentele calde

La fel cum există mulți susținători ai alimentației crude, aceasta are la fel de mulți adversari. Aceștia din urmă se plâng că dieta este săracă în proteine, nu încălzește, nu conține multe vitamine și minerale cheie, de exemplu vitamina D. Există multe controverse, în special în climatul temperat românesc, de a nu mânca mese calde. Acestea încălzesc corpul, în special în zilele de iarnă și toamnă. Specialiștii în materie primă de alimentare susțin, însă, că un meniu crud nu înseamnă că organismul se răcește. Dieta în sine întărește organismul și îl face mai sănătos. În plus, în timpul iernii este recomandat să adaugi și condimente de încălzire, cum ar fi usturoi, ghimbir, coriandru, turmeric, scorțișoară, cuișoare sau nucșoară. Mesele pot fi, de asemenea, acoperite cu sos cald (dar nu supraîncălzit) și mâncate nu la rece, ci la temperatura camerei.

Care sunt efectele dietei raw food?

Practica arată că efectele unei diete alimentare crude sunt foarte mari. Este evidențiat atât de relatările personale ale oamenilor, care au respectat principiile sale, cât și de cercetările științifice, care implică această metodă de nutriție. Dieta alimentară crudă reduce greutatea corporală, îmbunătățește profilul lipidelor din sânge, atenuează inflamațiile din organism, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește starea de bine și atenuează simptomele anumitor boli, de exemplu, diabetul. Cu toate acestea, merită să ne amintim că dieta alimentară crudă nu este un leac pentru nicio boală. Prin urmare, utilizarea sa nu înseamnă că poți întrerupe medicamentele prescrise de medic. Mai mult, persoanele cu afecțiuni medicale cronice ar trebui să consulte un medic înanite de a trece la o dietă alimentară crudă.

Mâncarea crudă devine din ce în ce mai populară. Are multe avantaje, dar merită să ne amintim despre dezavantajele sale. Deși pare ușor de pus în aplicare și economisește timp, trebuie amintit că și compunerea unor mese bine echilibrate nu este ușoară și durează aproape în același timp cu gătitul tradițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here