Vara este perioada în care optăm des la mese ușoare și răcoritoare. În astfel de mese sunt incluse salatele. Acestea oferă o răcorire excelentă și satisfac foamea. În zilele toride, salata poate constitui un prânz excelent sau un plus la ea. Există multe rețete pentru salatele de vară. Una dintre cele mai populare este rețeta de salată de pepene verde și feta. Sănătosă și hrănitoare, îți va place cu siguranță.
Proprietățile pepenului verde
Pepenele verde este un fruct cunoscut și apreciat de polonezi. Se poate cumpăra cu ușurință în orice magazin. Pepene verde este format din 92% apă și nu conține multe vitamine sau minerale. Totuși, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să îl evitați în dieta de vară. Acest fruct este o sursă de antioxidanți care inhibă procesul de îmbătrânire și reduc riscul de cancer. În pepenele verde vom găsi, de asemenea, citrulina, care este un aminoaciz care susține activitatea inimii, accelerează regenerarea mușchilor și susține potența. Pepenele verde are și proprietăți hrănitoare deosebite, ceea ce îl face excelent pentru zilele călduroase și de vară. De proprietățile sale pot beneficia, de asemenea, persoanele cu boli de rinichi și infecții ale tractului urinar – toate datorită efectului diuretic. Pepenele verde are, de asemenea, un efect benefic asupra sistemului digestiv și a metabolismului, a sistemului circulator și a dezintoxicării corporale. Toate aceste proprietăți înseamnă că salata de pepene verde nu va fi numai gustoasă, ci și sănătoasă.
Proprietățile brânzei feta
Brânza feta este o delicatesă greacă, mult cunoscută. Este recunoscută pentru gustul său sărat. Cu toate acestea, după cum se dovedește, în brânza feta vom găsi nutrienți valoroși pentru organism. Vor susține activitatea organelor interne, motiv pentru care nu puteți uita de feta în salatele de vară. Trebuie menționat că brânza feta poate fi mâncată și de către persoanele care urmează o dietă de slăbire sau care se luptă cu colesterolul ridicat. O porție de brânză conține aproximativ 74 de calorii, 6 g grăsimi, 1,2 g carbohidrați, 4 g proteine și 1 g zaharuri. Feta este, de asemenea, o sursă de vitamina B2. B6. B12 și calciu, sodiu, fosfor și seleniu. Această proprietate ar trebui să convingă pe toată lumea să mănânce o salată cu brânză feta. Mâncarea regulată a brânzei feta reduce riscul de osteoporoză și alte boli asociate cu pierderea osoasă, funcționează preventiv în cancer, susține activitatea sistemului imunitar, protejează intestinele, reduce riscul de boli ale ochilor și anemia (anemie).
Salată de vară cu pepene verde și feta – ingrediente
Doriți să profitați de proprietățile sănătoase ale pepenelui verde și brânzei feta? Pregătiți o salată de vară cu pepene verde și feta. Nu va dura mai mult de câteva minute pentru a o pregăti. Pentru a o face trebuie să ai:
- jumătăți de pepene verde
- 100 g brânză feta
- O cutie de rucola
- 1 mână de măsline negre
Puteți prepara sos pentru salata de pepene verde și feta cu:
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de miere
- 2 lingurițe suc de lămâie
- Sare și piper.
Salată de vară cu pepene verde și feta – rețetă
Decojește jumătate din pepene verde și scoate semințele din el, apoi taie-l în cuburi egale și pune-l într-un bol. Taie brânza feta în cuburi și adaugă pepenele pregătit anterior. La final, adăugați măsline mărunțite și tocate. Amestecați-le pe toate. Ingredientele pentru sos amestecați-le într-un bol și turnați salata peste. Gata!