tarate
fot.pixabay.com

 

Când treceți la o dietă de slăbire, ar trebui să vă gândiți cu atenție la ce veți mânca. Pentru a pierde kilogramele inutile, nu este suficient să excludeți din meniul dvs. zilnic dulciuri, alimente grase și băuturi carbogazoase. De asemenea, este indicat să vă concentrați pe înlocuitori sănătoși și hrănitori care vor oferi organismului nutrienți importanți. Tărâțele sunt considerate ca atare. Ele sunt baza a aproape fiecare dietă de slăbire și sunt, de asemenea, recomandate sportivilor și persoanelor care doresc să mănânce alimente sănătoase. Tărâțele, pentru o figură zveltă sunt în primul rând fulgile de ovăz, dar merită să cunoaștem proprietățile acestui grâu spelt. Descoperă proprietățile de slăbire a tărâțelor.

 

seminte de grau
fot.pixabay.com

Ce sunt și care sunt tipurile de tărâțe?

Tărâțele sunt  un produs secundar al prelucrării tehnologice a cerealelor și mai exact a moririi acestora. Timp de secole, neapreciate, acestea sunt acum o componentă importantă a unei diete sănătoase și, de asemenea, susțin pierderea în greutate. Toate pentru că tărâțele au un conținut ridicat de ingrediente valoroase pentru organism. Sunt bogate în principal în fibre alimentare. Există 3 tipuri de tărâțe pe piață. Acestea includ grâu, secară și ovăz. Deși fiecare dintre ele este sănătosă, tărâțele de ovăz sunt indicate ca fiind cele mai bune pentru o figură zveltă. Proprietățile fiecărui tip de tărâțe sunt:

  • tărâțe de grâu – formate ca urmare a măcinării boabelor de grâu, conțin o mulțime de fibre dietetice, vitamine E și PP; avantajele acestora includ activarea metabolismului, îmbunătățirea peristaltismului intestinal și reducerea timpului petrecut în tractul gastro-intestinal; din păcate, în tărâțele de grâu vom găsi, de asemenea, niveluri ridicate de substanțe anti-nutritive, cum ar fi lectina sau acidul fitic; aceste substanțe împiedică absorbția anumitor minerale în organism și pot provoca, de asemenea, reacții alergice; de menționat, și faptul că, datorită indicelui ridicat de gimnastică, tărâțele de grâu nu sunt recomandate pentru dietele cu un nivel scăzut de glicemie;
  • tărâțe de secară – sunt obținute din secară, iar compoziția lor, valoarea energetică și proprietățile sunt similare cu grâul;
  • tărâțe spelate – se obțin prin frezare spelată și sunt, de asemenea, similare cu cele ale grâului;
  • tărâțele de ovăz – sunt rezultatul procesării ovăzului și, în ciuda caloriilor lor, sunt considerate cele mai sănătoase și recomandate pentru slăbire; rezultă din compoziția lor, faptul că asimilarea de către organism este foarte ușoară; principalul avantaj al tărâțelor de ovăz este reducerea eficientă a colesterolului din sânge și a absorbției grăsimilor; Tărâțele de ovăz sunt formate din vitamine, săruri minerale, fibre, proteine, grăsimi și carbohidrați.

 

Tărâțele de ovăz pentru o figură subțire

Tărâțele de ovăz pentru o figură subțire sunt recomandate în primul rând datorită fibrei dietetice conținute în ele. Chiar 19% este solubil, ceea ce face ca acesta să curețe eficient organismul de substanțe nocive și produse secundare ale metabolismului. Tărâțele de ovăz pentru slăbire sunt, de asemenea, indicate pentru faptul că îmbunătățesc eficient funcția intestinală și absoarb apa și se umflă în stomac, dându-i o senzație de sațietate. În practică, acest lucru înseamnă că elimină foamea mult timp și te fac să te simți plin.

 

Tărâțele de ovăz pe o dietă de slăbire – cum și cât să mănânci?

Pentru a putea profita de proprietățile de slăbire a tărâței, ar trebui să le consumi în mod regulat și mult timp. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să introduceți acest nutrient în pași mici. Pentru început, o cantitate mică de tărâțe din mâncarea de zi cu zi este suficientă. Este recomandat să începeți să mâncați tărâțe, câte 2-3 linguri pe zi și să le amestecați cu iaurt, lapte sau kefir. Tărâța poate fi adăugată și la supe, crudități, salate, deserturi și chiar poate fi adăugat în cotlete . Nu uitați că pentru a include tărâțele într-o dietă de slăbire, trebuie să vă măriți aportul de lichide. Este recomandat să bei apă cel puțin 2 litri pe zi. De asemenea, merită să ne amintim că tărâțele pe o dietă de slăbire nu trebuie consumate în cantități prea mari, deoarece acestea pot duce la dureri abdominale, balonare și constipație.

 

Tărâțe pentru slăbire – sau ?

Toată lumea a auzit despre efectul de slăbire al tărâțelor, dar proprietățile lor nu sunt numai de a sprijini pierderea kilogramelor inutile. Tărâțele, de asemenea, ajută cu alte boli, care includ:

  • constipație – acest lucru este posibil datorită faptului că îmbunătățesc activitatea intestinelor și le protejează împotriva dezvoltării celulelor canceroase; fibrele dietetice conținute de ele sunt responsabile pentru astfel de proprietăți de tărâțe;
  • colesterolul prea mare – tărâța îmbunătățește profilul lipidelor din sânge, iar fibra conținută de acestea leagă colesterolul, ceea ce reduce efectiv nivelul său în sânge; această proprietate determină ca tărâțele să sprijine prevenirea bolilor cardiovasculare;
  • curățarea organismului – fibra dietetică prezentă în tărâțe ajută la scăparea toxinelor acumulate și a produselor care sunt efecte secundare ale metabolismului;
  • are un efect pozitiv asupra memoriei și concentrării – acest lucru se datorează magneziului conținut în tărâțe, care stimulează sistemul nervos să funcționeze corect;
  • sprijină adormirea și somnul sănătos – această proprietate este un derivat al vitaminei B și al magneziului conținute în tărâțe.
borcane cu tarate
fot.pixabay.com

Tărâța este o componentă excelentă a oricărei diete de slăbire. De asemenea, nu merită să renunțați la ele după ce atingeți greutatea dorită, deoarece vă vor permite să mențineți o figură subțire și vor afecta, de asemenea, pozitiv sănătatea întregului corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here